maanantai 8. huhtikuuta 2013

Maneesilla

Eilen käytiin maneesilla ratsastamassa pitkän odotuksen jälkeen :)

Lähdin tallille  puoli kaksitoista ja ennenkuin otin Taavin harjaukseen putsasin Taavin ja Even karsinat. Noin viisitoista yli kaksitoista Taavi oli valmis ja laitettiin poika traileriin.

Oltiin maneesilla joskus viisitoista vaille ja otettiin Taavi pois traikusta ja ruvettiin laittamaan Taavia valmiiksi. Yhden jälkeen olin sitten Taavin selässä kävelemässä alkukäyntejä.

Aloitin taivuttelemalla koska Taavi katseli ympärillen ja ei oikein keskittynyt. Taavi rentoutui kivasti ja rupesin tekemään ympyröitä ja otin vähän laukkaa. Taavi tuntui kivalta ja rentoutui vielä hieman kun maneesiin tuli toinen hevonen :) Sitten rupesin ottamaan laukkaa ihan kenttää ympäri ja tavoitteena oli että Taavi on rento ja laukka olisi mahdollisimman hyvää. Laukka osuus meni TOSI hyvin ja laukka oli hyvää (: Lopussa otin vielä ravia ja tein vähän voltteja ja yritin saada Taavin renoksi. Ravit meni ihan hyvin mutta Taavi ei pysynyt tasaisesti kädellä vaan nosti välillä päätä ylös.

Loppukäytien jälkeen menimme Jennin kanssa purkamaan Taavin ja laitoimme loimet päälle ja kun äiti tuli niin laitettiin Taavi traikkuun. Kotona sitten otettiin Taavi traikusta pois ja vein sen tarhaan ja annoin hepoille heinää. Sitten ruvettiin Jennin kanssa laittamaan tavaroita pois, pestiin suitset ja mun saappaat ja tuotiin satulavyö pesuun ja kotona oltiin puol neljä. Ja hetken päästä lähdettiin viemään traileria pois.

Maaneesi reissu oli oikein onnistunut ja Taavi oli mahtava :)



Tänään menin kentällä kun siinä pysty yhdessä kulmassa menemään joka oli hiekalla. Ekaks tein siirtymisiä ja otin Taavin kunnolla kuulolle. Sitten rupesin pikkasen laukkailemaan ja tein vähän siirtymisiä ja sitten otin pari pidempää pätkää. Laukat meni tänäänkin hyvin. Lopussa sitten ravissa menin pienemmällä ympyrällä ja välillä asetin ulos tai menin kaula suorana. Ravit meni hyvin ja loppukäynnit kävin tiellä kävelemässä :)

Tänään tuli postissa Taaville takasuojiin lampaankarva pehmusteet (:

Video maneesi treeneistä on latautumassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti