keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Monen monta ja omanlaatuista hevosta

Kerron teille nyt hevosista mitä mellä on ollut tässä vuosien sisällä. Aloitan ihan ensimmäisistä joten vikana tulee sitten Eve :)

Pity  

Bit by Bit

Pity oli tuttumme lv joka tuli ensimmäisenä hevosena meidän pihaan Nasta kaverinsa kanssa. Tullessaan Pity oli muistaakseeni 23 iän kieppeillä. Pity on minun ensi ratsu/hevonen jolla sitten köpötelin tuolla maastossa ja koin ensimmäiset laukka pätkät :) Vaikka Pity omisti hieman äksyn luonteen ja saatoi näykkiä se oli kaikille kuitenkin se luottoratsu ja monen ensi hevonen. Pity oli ja on edelleen minulle tärkeä koska se vei minut tähän harrastukseen ja oli se tärkein opetushevonen. Ennen viime talvea kuitenkin teimme sen päätöksen, että Pity pääsisi vihreämmille laitumille, koska talvella karsinassa seisominen ei tehnyt hyvää vanhoille jaloille :( Pity eli 26 vuotiaaksi (en oo ihan varma) joka oli todella hyvä ikä siihen nähden, että nuoruudessa teki raviuran ja oli sen jälkeen pitkään ratsuna.






Nasta


Nasta oli pippurinen risteytysponi, joka ei mennyt mihinkään ilman Pityä. Nastasta minulla itselläni ei ole niin paljon muistoja kuin Pitystä, mutta sen muistan, että jos yritti lähte maastoon ilman kaveria niin sai tapella jonkin aikaa ennen kuin liikuttiin mihinkään :) Muuten  Nasta oli mukava poni  ja ihan toimiva harraste ratsu vaikka koulukiemuroita ei osannutkaan, mutta kunhan maastossa päästiin kovaa(: Nasta jouduttiin kuitenkin lopettamaan nivelrikon takia vaikka olikin vasta 13 vuotias.

Maissu

Smack Lips 

Maissu oli minun ja Lotan ensimmäinen oma heppa joka tuli meille vuoden 2007 alussa ja oli 10vuotias. Pääosin Lotta ratsasteli alussa Maissulla, koska lv kun oli niin ei silloin vielä sopinut minulle kun olin vielä niin pieni. Muuten Maissu oli todella kiltti ja rauhallinen ja kärryjenkin edessä kulki hyvin :) Maissulla meni yksi kesä hankkari, joten oli noin vuoden lomalla ja kuntoutuksessa ja kun oltiin melkein saatu kuntoon ja ratsastukset aloitettu niin 2011 kesällä sattui tapaturma ja Maissu jouduttiin lopettamaan :( Mutta kuitenkin ihana hevonen ja meidän eka oma heppa :)






Kekki ja Pablo

Kekki ja Pablo tulivat meille hetkeksi asumaan ja olivat kyllä aikamoisia veijareita. Kekki oli issikka ja Pablo parivuotias shettis. Pablo ei kerennyt olemaan pitkään kun omistaja myi sen, mutta Kekki oli jonkun aikaa ja kyllähän sillä tuli ratsastettua pari kertaa. Kekkikin sitte lähti kun omistaja muutti niin ei olla sen jälkeen Kekistä kuultu mitään.

Konga

Konga

Konga oli sitten minun ensimmäinen oma hevonen, joka tuli meille 2009. Konga on pv ja tällä hetkellä 15vuotias. Ehdin Kongalla yhden kesän ratsastella kun sitten rupesi viemään ja siitä tuli sitten liian haastava ratsu minulle. Konga meni pitkän seisomisen jälkeen sitten ylläpitoon ja paikka oli hyvä ja ylläpidon jälkeen tätini osti Kongan ja on siellä edelleen ja mietitään mitä sen kanssa voisi tehdä :)
Konga sukupostissa.


Blacken

Black First

Blacken tai minulle Blaki oli meillä melkein vuoden ylläpidossa. Blaki on 12 vuotias hurmaava lv ruuna. Vuoden aikan meille kertyi paljon yhteisiä kokemuksia mm. kisoista. Tykkäsin Blakista paljon ja yksi syy oli että se oli reipas ja vauhtia löytyi, mutta sopivasti :) Blaki olisi ollut minulla varmaan pidempäänkin, mutta kun minun piti ruveta ratsastamaan Fasua niin ei aika riittänyt joten Blakista piti luopua :( Ollaan kuitenkin käyty katsomassa Blakia kahdesti kun ollaan lähellä ajeltu ja aina se on yhtä ihana! Blaki opetti minulle paljon ja yhdessä kehityimme huimasti :) Blaki sukupostissa.

älkää välittäkö mun kädestä :D

Fasu

Facette

Fasu on 15-vuotias poniristeytys tamma, jossa on arabia, new forestia ja connemaraa. Fasu tuli alunperin meille muiden vuokrattavaksi, mutta vuoden meillä olon jälkeen siirtyi minulle ratsastettavaksi. Fasu omistaa omaperäisen luonteen ja näyttää vieraille välillä hieman hapanta naamaa, mutta ainakin minun kanssa kun olimme kahdestaan tallilla niin Fasustakin löytyi se lempeä puoli :) Ratsastaessa Fasusta löytyy vauhtia ja välillä jarrutkin on hieman hukassa, mutta kun Fasun saa kuulolle se on oikein kiva poni ratsastaa :) Fasun kanssa kiersimme paljon kisoja vaihtelevin tuloksin, mutta aina oli mukavaa. Noin vuoden jälkeen sitten aloin olemaan liian pitkä Fasulle ja laitoimme Fasun myyntiin ja nyt Fasu elää onnellista harrasteponin elämää kahden muun ponin kanssa :) Fasu oli meillä yli kaksi vuotta ja Fasu oli yksi niistä harvoista hevosista/poneista mihin olen luottanut ihan 100%. Fasu sukupostissa. Juulian blogista voi seurailla Fasun tämän hetkistä elämää :)



Walle

Walenzia 

Walle on 18-vuotias hannoveri tamma ja Lotan uskollinen opetusmestari. Walle on ollut meillä 2,5 vuotta ja opettanut siinä ajassa Lotalle paljon. Wallea ei ikä paina, entisenä estehevosena vauhtia löytyy esteillä joskus enemmän kuin Taavilta :) Lotta on käynyt Wallen kanssa kahdet koulukisat ja tarkoitus olisi vissiin käydä lisää. Mutta Walle on semmoinen luottoratsu, mutta joissain asioissa löytyy myös sopivasti haastetta :) Walle sukupostissa.




Taku

Tak
Taku on arviolta 13 vuotia poniristeytys ruuna joka tuli meille reilu kaksi vuotta sitten. Taku on hoitaessa hieman äksy, mutta ratsastaessa selkään voi laittaa kokemattomankin  ratsastajan. Alussa Taku oli kokonaan vuokralla, mutta nyt alkuvuodesta siirtyi puolivuokralle. Olen pari kertaa Takulla mennyt jos on pitänyt kurittaa, mutta muuten olen liian panava ja hiukan pitkäkin :) Koulupuolella osaa perus jutut ja esteitä pomppii ihan hyvin kokoisekseen.

 

Taavi

Grannys T

Taavista nyt ei ole hirveästi kertomista, mutta jos joku ei tiedä niin Taavi 10-vuotias oldenburg ruuna ja ostettu minulle kisa/opetus hevoseksi ja on tähän asti  toiminut siinä moitteettomasti. Taavi on ollut meillä  noin 1,5 vuotta. Taavin kanssa ollaan keretty kiertämään kisoja hyvällä menestyksellä ja tarkoitus olisikin startata tänä vuonna minun ensimmäiset aluekisat :) Taavista voi käydä lukemassa lisää Taavin esittely osiossa, jonka toivottavsti ehdin lähiaikoina päivittää.Taavi sukupostissa.


  Eve

Evita du Moulin

Eve on  11-vuotias lv tamma ja tuli meille marraskuun alussa. Eve on ex-ravuri ja nyt sitä sitten koulutetaan ratsuksi ja koulutus on sujunut oikein hyvin ja Eve on nopea oppimaan :) Eve on rauhallinen ja kiltti sekä hoitaessa että ratsastaessa, mutta maastoon kun päästään nii vauhtia olisi vaikka muille jakaa! Toivottavasti Evestä tulee toimiva ratsu, jonka kanssa olisi sitten mukava harrastella (: Eve sukupostissa.



Kuten näkyy niin onhan noita hevosia ollut (ainakin meille paljon) ja on jatkossakin :) Mutta sen voin sanoa, että jokainen on ollut erillainen ja opettanut jollain tavalla jotain uutta :) Toivottavsti tykkäsitte (:

2 kommenttia: