sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Massulla rats. ja estetunti

Eilen tosiaan lähin vielä illalla ratsastamaan Sofian hevosta Massua. Aikaisemmin olen mennyt vain ilmansatulaa kentällä pari kierrosta ja käynyt katsomassa monia kertoja kun Sofia menee Massulla. Eli menin eilen ensimmäisen kerran kunnolla Massulla ja eka vähän epäröin kun Massu ei ole mikään helppo ratsastaa ja kuumuu esteillä mutta koulua meni sitten suht nätisti. Alkuraveissa meni kyllä eteenpäin rennosti, mutta pään kanssa oli ongelmia ja välillä heijasi ylös alas. Sain kuitenkin hetken menemään nätisti ja sitten kokeiltiin laukkaa joka toiseen suuntaan nousi ihan hyvin ja itse laukka pätkä meni hyvin, mutta oikeaan suuntaan oli sitten nosto hieman hankala ja siinä meni hetki. Sain kuitenkin laukan lopulta nousemaan ja sitten meni taas hyvin ja laukka oli kiva ja aivan erillainen kun Taavilla. Loppuraveissa sitten löydettiin melkein se "yhteinen sävel" ja pääkin asettui kivasti ja minäkin osasin olla siellä jotenkuten oikein :) Oli loppuenlopuksi tosi kiva ratsastaa Massulla sillä se oli aivan erillainen kuin Taavi ja tekeehän se hyvää ratsastaa välillä erillaisilla hevosilla (:

Mutta sitten tämän päiväiseen estetuntiin. Kentälle laitettiin kolme estettä, kummallekkin lyhyille sivuille ja sitten pitkälle sivulle. Alussa otettiin alkuverkkaa ravissa ja tehtiin voltteja ja ympyröitä. Laukassa vaihdeltiin tempoa ja mentiin vähän puomia. Hyppäsimme alussa ristikkoa ja kahden esteen rataa ja lopussa sitten kaikkia kolmea ja pidempää rataa. Hypyt meni pääosin kivasti ja Taavi ei innostunut liika, mutta oli silti hereillä. Lopussa ylitettiin hienosti yhden kerran 90cm okseri :) Lopussa sitten ravattiin pidemmällä ohjalla ja käveltiin pitkät loppukäynnit. Tallissa sitten kylmäsin Taavin jalat ja laitoin linimettiä.


Oon ihan tyytyväinen tän päivän hyppyihin ja kuhan päästään kunnolla johonkin maneesille hyppimään nii sadaan treenattua noita korkeampia esteitä että päästäis kisoissa se 90cm. Ja kuvia ei nyt tältäpäivältä ole ja eiliset videot on niin pimeitä että en nyt laittele niitä tänne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti