keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Erikoispostaus: Miksi juuri Taavi?

Näin joulukuun kunniaksi ajattelin tehdä erikoispostauksen. Tässä postauksessa ajattelin kertoa kuinka Taavi päätyi meille, miten koeratsastukset sujuivat ja kaikkea mitä mieleen juolahtaa kun etsittiin mulle hevosta.

Alettiin siis etsiä mulle hieman isompaa ratsua kun sillä hetkellä ratsastelin Fasulla ja jalat alkoivat hipoa maata. Oli selvää, että tulevan hevosen piti olla iso ja luonteeltaan semmoinen, että äiti voi minut hyvillä mielin jättää yksin hoitelemmaan hevosta ja tietenkin estehevonen oli hakusessa jolla olisi kisattu ja hypätty jonkin verran,terveys olisi hyvä ja ensisijaisesti ruuna. Eli tiivistettynä iso lutuinen opetusmestari :) Tuollaisia hevosia oli siihen aikaan jonkin verran tarjolla ja yleensä otettiin aina pari samalta suunnalta ja lähdettiin koeratsastamaan. Yhdenkin kerran taidettiin lähteä tampereen suunnalle ja ratsastin kuusi eri hevosta :)

Taavia kävimme kokeilemassa Lappeenrannassa ja samalla kävimme yhtä toista hevosta. Ensimmäisestä ratsastuskerrasta en hirveästi muista, mutta varustellessa muistan kuinka Taavi seisoi kiltisti karsinassa ja antoi pikkuveljeni räplätä itseään :) Se oli iso plus merkki Taaville! Ratsastaessa Taavi liikkui eteenpäin reippaasti ja esteillä hieman innoistui, mutta ei liikaa. Koeratsastuksen jälkeen Taavi oli aika vahvoilla, koska oli mukava ratsastaa ja kaikista siihen mennessä kokeilluista hevosista mieluisin :)



Taavi jäi kuitenkin hetkeksi taka-alalle kun tampereen reissulta löytyi yksi hevonen joka vietiin jo ostotarkastukseen, mutta ei sitten läpäissyt sitä. Oli oikeastaan todella samallainen kuin Taavi, mutta hieman kevyempi ratsastaessa ja sirompi rakenteeltaan. Taavi oli kuitenkin listassa vahvana kakkosena ja lähdettiin sitten uudestaan kokeilemaan Taavia.

Toisen kerran kun ratsastin Taavilla niin silloin tuli se tunne, että kyllä tää on se oikee hevonen mulle. Oli tosi mahtavaa kun hypättiin metrin esteitä ja hevonen toimi hyvin. Sovittiin sitten ostotarkastus, jonka Taavi läpäisi ja saapui meille sitten 7.9. 2011.

Taavi on osunut kaikinpuolin oikeaksi valinnaksi ja meillä on sujunut hyvin ilman mitään suurempia ongelmia :) Ainahan jotain peiniä on, mutta niistä kyllä selvitään. Ja Taavista on kuoriutunut esiin sellainen eloisa pikkupoika ja muutenkin Taavi on kyllä luonteeltaan hyvin erillainen kuin muut hevoset (:

Minusta Taavi on minulle juuri oikea hevonen, vaikka olinkin ostamassa toista hevosta. Koen sen vain niin, että meidät on tarkoitettu toisillemmen ja "kohtalo" toi meidät yhteen ja ei antanut minuun ostaa toista hevosta :)


Ai oliks sulla herkkua??
Tälläinen kertomus tällä kertaa, toivottavasti tykkäsitte :) Katsotaan saanko tässä joulun alla tehtyä toista erikoispostausta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti