maanantai 30. joulukuuta 2013

Pitkä tallipäivä

Tänää heppailin pitkästä aikaa kunnolla ja kyllä se vaan on niin ihanaa :) Menin tallille ennen yhdeksää ja välissä  kävin pari kertaa sisällä syömässä ja hiukkasen ennen viittä pääsin sohvalle löhöämään (: Nyt tuleekin hieman tarkempaa kertomusta koko päivästä!

Aamulla menin tallille ja heitin Even ja Wallen ulos ja Taavi jäi sisälle kun kengittäjä tuli. Kymmenen jälkeen  Taavi oli kengitetty ja laitoin sen karsinaan hetkeksi syämään heiniä ja hain Wallen sisälle. Tässä välissä kävin vaihtamassa ratsastusvaatteet ja haukkaamassa hieman syömistä.

Kentälle päästyä kävelin aika pitkään, koska Taavi oli seissyt aamun tallissa. Pikkuhiljaa aloin taivuttelemaan Taavia käynnissä ja alussa Taavi oli hieman raskas edestä, mutta kunhan vertyi hieman niin oli yllättävän kevyt ratsastaa :) Ravia otin keskiympyrällä ja ne oikeastaan meni tosi kivasti. Taavi oli hyvin kuulolla ja itsekkään en ollut aivan matkustajana. Jossain kohti Taavi meinasi mennä kaulasta "virkkuukoukku" asentoon jolloin ohjissa ei tunnu mitään ja Taavi vain leijailee, mutta sain sen aika hyvin korjattua hakemalla muotoa enemmän alas ja niskasta rennommaksi. Oikeaan kierrokseen iteselläni oli vaikeuksia saada ulko-ohja kunnolla tuntumalle. Otin myös ihan pienet pätkät laukkaa molempiin suuntiin ja sen jälkeen rennosti loppuravit :) Ratsastuksesta jäi hyvä fiilis ja kunhan itse totun tuohon uuteen satulaan niin jalat pysyy paikallaan (:


Kun olin laittanut Taavin pois kävin syömässä ja sen jälkeen suuntasin tallille opettajan roolissa. Olivia tuli ratsastamaan ja pidin sitten estetunnin Olivialle ja pikkuveljelleni. Tunnin pidossa ja ponien hoidossa meni reilu kaksi tuntia joten päätin suunnata taas sisälle syömään ennen kuin olisi Even vuoro :)

Kenttähän meillä on ihan hiekalla ja siinä on tosi hyvä mennä, joten käytin tilaisuutta hyväksi ja hyppäsin pitkästä aikaa Evellä. Alussa ravailin hetkisen ja Eve malttoikin alusta asti ravata rauhallista ja tasaista ravia. Olin tehnyt poneja varten kentälle jumppasarjan, joten menin sitä Evellä ja aloitin niin, että oli kaksi ristikkoa ja pari puomia. Evellähän kun hypätään niin se on vain sellaista totuttelua kun on aika kova juoksemaan ohi ja esteillä Eveä pitää tukea tosi paljon ja jos yhtään herpaantuu niin ohi mennään. Itselläni on juuri siinä se vaikeus, että en välttämättä muista jatkuvasti tukean pohkeilla kun Taavi ei ole niin tarkka siitä niin Evellä sitten unohdan :D Tällä kertaa selvittiin vain kahdella ohi juoksulla ja kunnes sain Even menemään esteet rauhallisesti niin lopetettiin. Kävelytin loppukäynnit maastakäsin ja samalla siivoilin esteitä pois.


Kun Eve ja tavarat oli hoidettu pois kävin vielä heittämässä hepoille ilta heinät ja lähdin tyytyväisenä sisälle :) Äiti kuvasi vähän meidän menoa Even kanssa, mutta kattoo nyt kehtaako niitä tänne laittaa :D Mutta nyt tuli tälläinen hyvin teksi painoitteinen postaus. Mitäs tykkäsitte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti