keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Kuvansin kisat

Sunnuntaina oltiin Kimmon tallilla Kuvansissa aluekisoissa. Herätys oli kuuden maissa ja tarkoitus oli laittaa Taavi traileriin seitsemän aikoihin ja lähteä savelasta hakemaan toinen heppa kyytiin. Taavi sitten päättikin, että ei mene tuohon traileriin kun yleensä on ollut yksi toinen traileri. Siinä sitten oli kaikenlaista säätöä ja yhdessä vaiheessa oli jo melkein kyydissä, mutta peruutti ulos. Saatin sitten yksi ystävä tulemaan hakemaan Taavi sillä trailerilla millä ollaan yleensä menty niin savelaan jossa sitten laitettiin Taavi kaverin kanssa koppiin. Alussa ei meinannu mennä edes siihen tuttuun traileriin, kun pää on niin kova, että ei voi antaa periksi kun kerran on aloittanut. Oli selvästi vain pelkää junttiutta ja kun vielä on niin nirso siitä trailerista, että pitää olla se mihin herra on tottunut :) Eli noin nopeasti voi hevosen jonka lastaukseen menee yleensä viisi minuuttia saada aikaa menemään yli tunti :) No mutta lopulta päästiin lähtemään aikataulusta tunti jäljessä ja molemmat
hepat siinä trailerissa missä piti.

c) Essi Häkkänen


Matkalla soitin kisapaikalle ja ilmoitin, että ollaan tulossa ja että meidät siirrettäisiin viimeiseksi. Kisapaikalla oltiin hiukan ennen kymmentä kun äiti ajoi vähän kovempaa :) Kerettiin vielä kävelemään rata ja muut laittoi hevoset valmiiksi sillä aikaa. Aikaa olikin loppuen lopuksi ihan hyvin ja pystyin verkkaamaan kunnolla. Verkka meni hyvin ja sitten vain odoteltiin radalle pääsyä. Rata oli omasta mielestä hyvä ja tasainen. Laukkakin hieman energisempi kuin viime kisoissa. Yksi pudotus tuli ekassa vaiheessa tokalla esteellä vaikka paikka oli hyvä ja hyppy muuten, mutta Taavi ei vaan nostanut tarpeeksi jalkoja! Sijoitus oli 11/18 :)

Ysikympin verkassa en ottanut kuin pari hyppyä ja sitten taas radalle pääsyä odottelemaan. Ysikympin radassa oli vain yksi vaihe eli arvostelu oli A.2.0. Rata oli ihan hyvä, mutta taas toinen este tippui joka oli tällä kertaa oma vika. Taavi oli pysähtyä esteen eteen kun vauhtia ei ollut tiukahkon mutkan jälkeen tarpeeksi, mutta lopulta hyppäsi josta johti tiputus. Mutta onneksi mulla on rehellinen hevonen joka auttaa toheloa ratsastajaa hädässä :) Aika oli ihan hyvä ja jos pudotusta ei olisi tullut oltaisiin luultavasti sijoittunut. Sijoitus oli 14/25.

MRA:n kisoista molemmat kuvat c) Essi Häkkänen

Hieman jäi harmittamaan oikeastaan molemmat radat ja varsinkin ysikymppi kun oisin siihen pystynyt ihan hyvin vaikuttamaan, mutta muuten oli kiva päivä ja yhtä kokemusta rikkaampana kohti seuraavia kisoja :) Luultavasti tänä vuonna ei ole kuin maksimissaan kahdet kisat joista toiset saattaa olla seura. Videot tulee kun saan kameran kotiin ja jaksan niitä muokata :)

Viikonloppuna lähetäänkin stadikalle ja ajattelin, että voisin yrittää muistaa otta sieltä kuvia jotta saisin tehtyä ns. mydayt molemmista päivistä. Taaville sieltä yritän etsiä nahkaista koulusatulavyötä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti