perjantai 25. lokakuuta 2013

Estevalmennus

Eilen oli siis estevalmennus ja onneksi se pidettiinkin Rouhialan maneesissa. Oli ihana päästä hyppäämään kuivalla ja hyvällä pohjalla :) Kuvia mulla on joitain mitä äiti otti, mutta ovat laadultaan aivan hirveitä vaikka järkkärillä otettu, joten laitan vain pari parasta.

Kotona laitoin Taavin jo suitsia ja satulaa vaille valmiiksi. Rouhialassa oli sitten helppo laittaa Taavi valmiiksi ja mennä maneesiin kävelemään.

Esteitä oli kuvan mukaisesti. Pitkällä sivulla oli kolmen esteen sarja joihin jokaiseen väliin piti saada kolme laukkaa. Sininen yksinäinen este oli laine este ja sitten oli tuollainen lyhyt jumppa, johon tultiin sisään ravissa ja ekana oli puomi ja sen jälkeen ristikko ja yhen laukan väli pysty/okserille.


Ravissa aloitettiin tekemään avotaivutusta ja pohkeenväistöä uralla. Ensin tultiin avoa puoleenväliin asti ja sen jälkeen voltti ja pohkeenväistöä loppu pitkäsivu. Molempiin suuntiin tehtiin tätä ja meni kohtalaisen hyvin ja vasen kierros oli Taaville hieman helpompi kuin oikea. Laukassa tehtiin vain avoa koko pitkäsivu ja sekin meni ihan kivasti. Taavi tuntui alussa jo aika kivalle vaikka ei ollakkaan päästy nyt melkein viikkoon kunnolla menemään, mutta liikkui kivasti omalla moottorilla eteenpäin. Alkuverryttely oli jo aika rankka ja Taavi oli jo ihan hiessä paksun talvikarvan takia ja pelkäsinkin, että Taavi olisi jo ihan poikki ja ei jaksaisi hypätä, mutta yllättäen Taavi jaksoi loppun asti jopa paremmin kuin edellis kerroilla. Eli oli tässä kevyemmällä ottanut sopivasti energiaa talteen :)

ainut onnistunut kuva :)


Hypyt aloitettiin kolmen esteen linjalla ja ihan puomikasoilla. Taavilla osui laukka askeleet hyvin jos vain paikka tuli hyvin, joten ei tarvinnut oikeastaan tehdä muuta kuin pitää laukka yllä ja tasaisena. Sitten nostettiin ristikoiksi ja tultiin molemmista suunnista ja lopuksi esteet oli pystyjä. Seuraava tehtävä oli tulla linja tuolta vasemmalta oikealle ja sen jälkeen pääty-ympyrällä siirtyminen raviin ja ravissa sisään tuolle jumpalle. Hypyt meni hyvin ja paikat sattui pääasiassa hyvin.



Sitten otettiin myös laine mukaan ja lähdettiin tulemaan oikealta vasemmalle linjaa ja sieltä kaarretti laineelle ja laineelta hypättiin linjan punainen ja keltainen este ja siitä taas raviin ja jumpalle. Tässä vaiheessa muut esteet oli arviolta 60-90 ja jumpan okseri oli ehkä metrin ja lopussa nousin reilusti yli metrin :) Tämä pienoinen rata meni meillä hyvin ja paikat oli hyviä ja Taavissa oli virtaa loppuun asti ja jossain välissä jopa ihan kivasti pyrki eteenpäin :) Lopussa tultiin pelkästään jumppaa jonkin aikaa ja parilla kerralla tiputti, mutta kaksi vikaa kertaa pysyi puomitkin paikallaan ja este oli varmasti lähemmäs 110cm.



Jalat vaeltaa :D
 Mutta jos tiivistetysti kertoo tunnista niin olen älyttömän tyytyväinen Taaviin ja en oikeastaan missään vaiheessa joutunut käskemään eteenpäin joka oli ihanaa :) Paikat sattui hyvin tai ainakin paremmin kuin viime kerralla ja Taavin laukka oli parempaa kuin viimeeksi. Puomeja tuli alas, mutta ehkä vähemmän kuin yleensä ja Satu antoikin käskyn, että jos tuntuu siltä että Taavi tiputtelee turhaa vaikka paikka olisi hyvä niin pitää hieman "käskyttää" Taavia nostamaan jalkoja enemmän. Yksi kielto saatiin aikaseksi ja se oli jumpalla kun Taavi nosti laukan jo ennen ritikkoa ja tuli hassu hyppy niin tiesin jo Taavin kieltävän ja en oikestaan edes tehnyt mitään, koska tuollaisissa tilanteissa Taavi ei hyppää ja estekkin oli sen metrin. Taavilla on aina ollut vaikeuksia malttaa tulla ravissa sisään jollekkin esteelle, mutta treeniä vaan :)

kieltoa edeltävä hassu hyppy


Omaa istutaa sain käskyn hieman treenata niin, että hypyissä en olisi niin raskaasti siellä selässä vaan helpottaisi vähän Taavin hyppyä jolloin Taavinkin olisi helpompi hypätä. Esteistunnassa pitää ajatella selkää hieman notkolle ja jalathan mulla aina vaeltaa liian takana.

Kun aina puhutaan, että maneesikausi alkoi ja maneesit on pienempiä ja siellä on ahtaampi hypätä niin onneksi se ei vaikuta hirveästi meihin koska tuokin maneesi oli lähes saman levyinen, mutta paljon pidempi kuin meidän kenttä niin ollaan aika hyvin totuttu menemään pienellä ja tuo oli ihan luksusta päästä hyppäämään tuonne :)

Toivotaan, että kelit pysyy hyvänä jotta päästään käymään tuolla velmennuksissa ja vielä tänä vuonna vaikka yhdet kisat :) Ja kertokaapa oma mielipide ulkoasusta sivussa olevassa kyselyssä tai kommentilla (:

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva ulkoasu! Videoo ois kiva saaha valkoista jos vaan.on kanera ja kuvaaha! :)

    VastaaPoista
  2. Kiva että tykkäät :) sanoin äitille, että ota videota mutta se ottikin kuvia joten toivottavasti ens kerralla :)

    VastaaPoista